Nyhet

Tectona

Tectona Capital ökade nettoresultatet under 2021 - ser bra tillfälle för förvärv

Investeringsföretaget Tectona Capital redovisar ökande nettoresultat under helåret 2021 jämfört med samma period året innan.

Hyresintäkterna uppgick till 1,9 miljoner kronor (1,2), en ökning med 58,3 procent mot föregående år.

Driftnettot uppgick till 1,2 miljoner kronor (0,9), en ökning med 33,3 procent mot föregående år.

Resultatet före och efter skatt var 1,8 miljoner kronor (-14,2).

Resultat per aktie hamnade på 0,1 kronor (-0,85).

"Det är glädjande att äntligen se tydlig ekonomisk återhämtning efter den häftiga ekonomiska turbulens vi har upplevt. Efter att BNP gick ner med 18 procent för helåret 2020 i Panama blev det en ordentlig återhämtning i andra kvartalet 2021 då BNP tog ett skutt upp med hela 40 procent", kommenterar vd Johan Skålén och fortsätter:

"Ett trendbrott i vår verksamhet blir tydlig vid årsskiftet då vakanser minskar och betalningsförmågan ökar. Efter årsskiftet betalas samtliga hyror in. Även om vi ser tydlig förbättring är det fortfarande en bit kvar till samma nivå som innan pandemin. När denna rapport släpps är hyresintäkten cirka 65 procent jämfört med hyresnivån innan pandemin."

Därmed ser den verkställande direktören god potential att både hyresintäkter och fastighetspriser justeras uppåt det kommande året. Vidare ser han ett bra tillfälle att expandera genom fler förvärv.

Tectona Capital, Mkr2 0212 020Förändring
Hyresintäkter1,91,258,3%
Driftöverskott1,20,933,3%
Resultat före skatt1,8-14,2
Nettoresultat1,8-14,2
Resultat per aktie, kronor0,1-0,85


http://media.finwire.com/media/FWS006FB7F-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Tectona Capital

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Tectona Capital

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt