Nyhet

'Teknisk effekt' bakom SBB:s flagga i JM - Batljan

Fastighetsbolaget SBB gick under måndagen över budpliktsgränsen i byggbolaget JM, men företaget undviker kravet på grund av att flaggningen trädde i kraft till följd av en makulering av aktier i JM. SBB:s vd Ilija Batljan beskriver händelsen som en "teknisk effekt", skriver Di.

En nedsättning av aktiekapitalet i JM om 1,5 miljoner aktier gjorde att SBB under måndagen gick över gränsen - alltså inte genom att företaget köpte ytterligare aktier.

”Det betyder att när de aktierna försvinner går vårt innehav upp till 30,6 procent. Det är en teknisk effekt. Däremot uppstår det budplikt om vi skulle köpa ytterligare en aktie”, förklarar Batljan.

Han uppger därtill att SBB är en långsiktig ägare i företaget och att man lagt ner mycket jobb på att analysera verksamheten utifrån publik information.

Under dagen sänkte storbanken Goldman Sachs sin rekommendation för SBB till sälj, från tidigare neutral, men Batljan vill i intervjun med Di inte ge någon kommentar till analysen.

Aktien är i skrivande stund ner drygt 4,5 procent och handlas till kursen 17,9 kronor per aktie.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt