Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Teniralc

Teniralc kontrollerar 98,8 procent av aktierna i Cary Group - fullföljer budet

CVC Fonder och Nordic Capital förklarar budet på bilglasbolaget Cary Group ovillkorat och förvärvet kommer att fullföljas. Efter att den förlängda acceptperioden löpt ut kontrollerar riskkapitalbolagen, genom det gemensamt ägda bolaget Teniralc Bidco, cirka 98,8 procent av aktierna och rösterna i Cary Group. Det framgår av ett pressmeddelande.

Acceptperioden förlängs ytterligare till och med den 7 oktober för att ge kvarvarande aktieägare tid att acceptera erbjudandet.

"Vi är glada över att ha uppnått 98,8 procent av aktierna i Cary Group och vi ser fram emot att i privat miljö arbeta tillsammans med bolagets ledning och Nordic Capital för att leverera på den långsiktiga strategi som vi delar. Tillsammans med Nordic Capital erbjuder vi de rätta finansieringsförutsättningarna, det affärsrelaterade kunnandet och den geografiska räckvidd som krävs för att växa genom konjunkturen och för att etablera Cary Group som en av de ledande utmanarna i Europa", kommenterar Gustaf Martin-Löf, Partner på CVC.

Teniralc lade initialt ett bud värt 65 kronor per aktie men fick senare höja det till 70 kronor innan flera storägare valde att tacka ja.

Nästa steg är att Teniralc nu kommer att påkalla tvångsinlösen och verka för att aktierna i Cary Group avnoteras från Stockholmsbörsen.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Cary Group

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Cary Group

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt