Nyhet

Tesla

Tesla har sålt 75 procent av bitcoin-innehavet under andra kvartalet

Elbilstillverkaren Tesla har sålt 75 procent av sitt bitcoin-innehav under andra kvartalet. Bolaget hade bitcoin för 1,26 miljarder dollar i mars men har nu efter avyttringen 218 miljoner dollar kvar. Det framgår av kvartalsrapporten.

"Anledningen till att vi sålde en stor del av vårt bitcoininnehav var att vi var osäkra på när de kinesiska nedstängningarna skulle upphöra, så det var viktigt för oss att maximera vår likviditet. Detta bör inte tas som någon dom över bitcoin", sade vd Elon Musk i samband med rapportpresentationen.

Finanschefen Zachary Kirkhorn och Musk bekräftade att Tesla inte hade sålt några av sina dogecoin.

Tesla sålde tidigare10 procent av sina bitcoin i mars, detta för att "bevisa likviditeten hos bitcoin som ett alternativ till att hålla kontanter i balansräkningen", sade Musk då. De gjorde en nettovinst om 128 miljoner dollar vid tillfället.

Tesla var i januari ett av de största företagen som ägde bitcoin efter att de hade köpt för 1,5 miljarder dollar. Bolaget hade då även planer på att acceptera valutan som betalning, den planen har senare skrotats.

https://cointelegraph.com/news/breaking-tesla-sold-75-of-bitcoin-holdings-in-q2

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Tesla

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Tesla

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt