Tessin Nordic genomför en företrädesemission på 26,3 miljoner kronor
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Tessin Nordic genomför en företrädesemission på 26,3 miljoner kronor

Investeringsplattformen för fastighetsprojekt Tessin Nordic genomför en nyemission med företrädesrätt för aktieägarna på 26,3 miljoner kronor före emissionskostnader på 4,0 miljoner kronor. Nyemissionen är säkrad till 60 procent genom teckningsförbindelser och emissionsgarantier. Det framgår av ett pressmeddelande.

Villkoren innebär att en aktie ger en uniträtt. Två uniträtter ger rätt att teckna en unit för 45 öre. Varje unit består av tre nyemitterade aktier och två vederlagsfria teckningsoptioner. Emissionsvillkoren motsvarar därmed 3:2 till teckningskursen 15 öre per aktie. Sista dag för handel i aktien inklusive uniträtt är den 8 november och aktien handlas exklusive uniträtt den 9 november. Teckningstiden löper från 14 november till 28 november och handel med uniträtter sker den 14 november till 23 november.

Motivet till företrädesemissionen är att skapa finansiella förutsättningar för att realisera bolagets tillväxtstrategi och finansiella mål att uppnå lönsamhet, genom en ökad tillväxt på bolagets befintliga- och nya marknader. Den förestående kapitalanskaffningen genomförs också för att möjliggöra återbetalning av den lånefinansiering som upptogs den 10 augusti, samt för att bredda kund- och produktutbudet.

- Som Nordens ledande digitala plattform för fastighetsfinansiering har vi byggt en verksamhet som påvisat en stabil tillväxttakt sedan start, tack vare en skalbar plattform kombinerad med nationella och internationella kapitalkällor. Som tidigare kommunicerats, tog bolaget under andra kvartalet 2022, beslut om det nya finansiella målet att nå lönsamhet i slutet av 2023. Emissionen tillsammans med bolagets ökade fokus på kostnadsreducering och sparåtgärder, skapar förutsättningar för en trygg tillväxtresa och att vi uppnår vårt mål om lönsamhet. Kapitalanskaffningen skapar också förutsättningar för att bredda verksamheten med fler finansierings- och låneprodukter, kommenterar Tessins vd Heidi Wik.

Styrelsen har även beslutat att påkalla ytterligare 3 miljoner kronor av den befintliga kreditramen på 10 miljoner kronor som ställdes ut till bolaget av Bizcap i augusti. Lånet löper med en ränta på 1,5 procent per påbörjad månad. Bolaget har därmed påkallat totalt 6 miljoner kronor av kreditramen.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Effnetplattformen

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Företag

Börskollen Sverige AB

Sjösavägen 8

124 55 Bandhagen

Sverige

Org.nr: 559236-5141

[email protected]

Kontakta oss

VD & Ansvarig utgivare

Daniel Åstrand

Grundare & IT

Kristoffer Matsson

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.