Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Tessin Nordic hoppas snart kunna ansluta till fler institutionella samarbetspartners - vd

Investeringsplattformen för fastighetsprojekt Tessin Nordic meddelade häromdagen att man nu passerat 5 miljarder kronor i förmedlat kapital. Efterfrågan är fortsatt stor, både i Sverige och Finland, uppger vd Heidi Wik för Finwire.

Tessin Nordic-chefen uppger också att företaget för diskussioner både i Sverige och internationellt rörande ytterligare institutionellt kapital till företagets olika erbjudanden.

"Efterfrågan på lån till fastighetsprojekt är stort både i Sverige och Finland då bankerna i princip stängt dörren för fastighetsfinansiering. Vi märker att låneförfrågningarna vi får håller högre kvalitet, dvs har en högre mognadsgrad än tidigare samt att vi breddar finansieringen", uppger hon och fortsätter.

"Tidigare finansierade vi främst bostadsprojekt men nu ser vi att efterfrågan är klart mer diversifierad och geografiskt utspridd - de projekt som ligger på plattformen just nu är förutom bostadsprojekt också byggnation av kommersiella lokaler samt expansion av befintligt bestånd. Bland de kommande projekten finns också finansiering av byggnation av hyresfastigheter."

Det fjärde kvartalet var enligt Wik ett kalibreringskvartal, vilket innebär att en ny jämvikt behövde uppnås mellan fastighetsutvecklarnas kostnadskalkyler och investerarnas avkastningskrav. I dagsläget ligger avkastningskravet på 9-11 procent på plattformen.

"I den här marknaden är det fler som hittar till plattformen framförallt för att den är frikopplad från börsens turbulens", uppger Heidi Wik.

Tessin Nordic har fullt fokus på att skapa lönsamhet. I det fjärde kvartalet var resultatet -20,4 miljoner, tyngt av engångsposter om -5,6 miljoner kronor. Målsättningen är att nå lönsamhet i slutet av året.

Samtidigt arbetar företaget med att locka till sig ytterligare institutionellt kapital till sina projekt. Diskussioner förs brett, enligt Wik.

"Diskussioner förs både internationellt och i Sverige. Skuldfinansiering som tillgångsslag har länge varit etablerat t.ex. i Storbritannien så det är ingen slump att vår största internationella investerare är just brittisk. Det finns fler institutionella investerare som vill in på den svenska fastighetsmarknaden och aktivt söker samarbetspartners som oss. Intresset för tillgångsslaget ökar också i Sverige och jag hoppas vi inom kort kan ansluta nya samarbetspartners", avslutar hon.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Effnetplattformen

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt