Nyhet

Tessin

Tessin Nordic ökar omsättningen och förmedlade lån i Q1

Investeringsplattformen för fastighetsprojekt Tessin Nordic redovisar ökande omsättning under första kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseförlusten ökade. Värdet av förmedlade lån ökade med 54 procent.

Omsättningen steg 37,5 procent till 8,8 miljoner kronor (6,4). Under kvartalet ökade värdet av förmedlade lån med 54 procent och uppgick till 220 miljoner kronor (143).

Rörelseresultatet blev -10,3 miljoner kronor (-8,8). Resultatet efter skatt blev -8,8 miljoner kronor (-8,2). Resultat per aktie hamnade på -0,07 kronor (-0,9).

“Vi inleder året med en stark tillväxt och fortsätter leverera enligt vår strategi att växa i kärnaffären parallellt med att vi breddar affären med nya investeringsprodukter. De ökade kostnaderna jämfört med första kvartalet 2021 är en effekt från vår långsiktiga satsning på tillväxt och vi ser att vår kostnadsstruktur nu ligger på en stabil nivå som ger utrymme för både organisk tillväxt och fortsatt affärsutveckling", kommenterar Heidi Wik, vd för Tessin Nordic.


Tessin Nordic, MkrQ1-2022Q1-2021Förändring
Nettoomsättning8,86,437,5%
Rörelseresultat-10,3-8,8
Nettoresultat-8,8-8,2
Resultat per aktie, kronor-0,07-0,9


http://media.finwire.com/media/FWS00732EE-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt