Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Tessin Nordic ser stor efterfrågan trots turbulens i marknaden

Investeringsplattformen för fastighetsprojekt Tessin Nordic har säkrat låneavtal om 200 miljoner kronor under en tvåveckorsperiod i månadsskiftet februari-mars. Bolaget menar att det indikerar att det finns en stor efterfrågan på tjänster trots turbulensen i fastighets- och bostadsmarknaden.

- Det är glädjande att vi lyckas hålla ett fortsatt högt flöde av nya affärer när branschen står för många utmaningar. Under det senaste halvåret har vi sett en trend i att allt fler och större kunder vänder sig till oss för finansiering av sina projekt. När bankerna säger nej eller dröjer med sina besked har vi blivit ett självklart alternativ, säger Heidi Wik, vd för Tessin Nordic Holding, i en kommentar.

Tessin Nordics affärer är en blandning av bostäder och kommersiella fastigheter runt om i Sverige.

- Det känns roligt att projekten vi får vara med och möjliggöra inkluderar både bostäder och kommersiella fastigheter spritt över hela Sverige. Vi märker att låneförfrågningarna vi får håller högre kvalitet och har en högre mognadsgrad än tidigare samt att vi breddar finansieringen. Vi ser också att en stor del av kapitalet är lokalt, vilket skulle kunna vara ett tecken på att pengar flyttar hem när det är turbulent på den globala kapitalmarknaden, avslutar Heidi Wik.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Effnetplattformen

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt