Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Tessin Nordic vidtar kostnadsbesparingsprogram om cirka 20 miljoner kronor

Investeringsplattformen för fastighetsprojekt Tessin Nordic vidtar kostnadsbesparingsåtgärder under fjärde kvartalet för att under rådande marknadsförutsättningar säkerställa lönsamhet i slutet av 2023. Det framgår av ett pressmeddelande.

Kostnadsbesparingarna innebär nedskärningar och omstruktureringar inom bolagets affärsområden. Åtgärderna uppges innebära besparingar på upp till 20 miljoner kronor årligen och förväntas nå full effekt under andra kvartalet 2023.

Bolaget informerar också om att de mottagit ett beslut avseende återkrav av det korttidsstöd som de erhöll från Tillväxtverket under 2020, relaterat till covid-19. Tessin anser att beslutet är felaktigt och kommer överklaga.

”Tack vare vår skalbara plattform, vårt konkurrenskraftiga erbjudande och vår starka position i marknaden har vi en stabil grund att stå på, och i den rådande marknaden ser vi möjligheten att optimera vår verksamhet samtidigt som vi fortsatt kommer leverera på vårt erbjudande”, säger Heidi Wik, vd Tessin Nordic.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Effnetplattformen

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt