Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Tethys

Tethys Oil ökar omsättning och vinst under tredje kvartalet - justerar prognosen marginellt (uppdatering)

(uppdatering avser vd-kommentar)

Oljebolaget Tethys Oil ökade såväl intäkterna som vinsten i tredje kvartalet. Bolaget justerar sin produktionsprognos något.

Omsättningen steg 39,1 procent till 40,9 miljoner dollar (29,4).

Den genomsnittliga dagsproduktionen för det tredje kvartalet var 9 788 fat olja per dag, en minskning om 3 procent jämfört mot andra kvartalet, i linje med guidningen i andra kvartalet.
Produktionen för helåret förväntas bli uppskattningsvis 10 000 fat olja per dag, ned från tidigare guidning om 10 200 fat per dag.

"Produktionen på Block 3&4 har inte levt upp till förväntningarna under året och även om vi sett mer stabilitet under den andra halvan av 2022 kvarstår utmaningar primärt gällande ytaktiviteter med flaskhalsar i produktionssystemet och brist på riggtid för att utföra nödvändigt brunnsunderhåll. Operatören arbetar hårt med att åtgärda dessa tillkortakommanden men ihållande covid-effekter och kvarvarande flaskhalsar i leverantörskedjan, främst från Kina, fortsätter att ta ut sin rätt, åtminstone under återstoden av 2022", skriver vd Magnus Nordin i rapporten.

Ebitda-resultatet blev 27 miljoner dollar (16,5), med en ebitda-marginal på 66,0 procent (56,1).

Rörelseresultatet blev 16,9 miljoner dollar (6,0), med en rörelsemarginal på 41,3 procent (20,4).

Resultatet efter skatt blev 18,4 miljoner dollar (6,1). Resultat per aktie hamnade på 0,56 dollar (0,19).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till 23,5 miljoner dollar (22,3).

Ett aktieåterköpsprogram startade under det tredje kvartalet och hittills har 89 410 aktier till ett värde om 0,5 miljoner dollar återköpts.

"Under de kommande månaderna framstår den långsiktiga produktionstestningen av Al Jumd som den viktigaste milstolpen för våra opererade Block, men skrivbordsarbetet i de andra områdena är av avgörande betydelse för vår framtida tillväxt. Och trots de något nedslående produktionssiffrorna från Block 3&4 hittills i år, kommer Blocken att förbli motorn för vårt kassaflöde under flera år framåt. De har potentialen att öka såväl produktionen som reserver, då vi förväntar oss att prospekterings-borrningarna kommer att ta fart under det fjärde kvartalet och fortsätta så under hela 2023", uppger Nordin.

Tethys Oil, MUSDQ3-2022Q3-2021Förändring
Nettoomsättning40,929,439,1%
EBITDA2716,563,6%
EBITDA-marginal66,0%56,1%
Rörelseresultat16,96,0181,7%
Rörelsemarginal41,3%20,4%
Nettoresultat18,46,1201,6%
Resultat per aktie, USD0,560,19194,7%
Kassaflöde från löpande verksamhet23,522,35,4%


http://media.finwire.com/media/FWM007E247-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Tethys Oil

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Tethys Oil

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt