Texel Energy lägger bud på Swedish Stirling - premie på 10 procent
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Finwire / Börskollen

Texel Energy lägger bud på Swedish Stirling - premie på 10 procent

Stirlingmotortillverkaren Swedish Stirling har tagit emot ett uppköpserbjudande från Texel Energy på totalt 19,4 miljoner kronor, framgår det av ett pressmeddelande.

Swedish Sterling har tidigare föreslagit att extrastämman idag den 20 mars ska fatta beslut om att försätta bolaget i frivillig likvidation. Enligt Texel skapar det möjligheten att köpa bolaget för cirka 0,1 kronor per aktie, eller totalt 19,4 miljoner kronor.

"Ett företag som har 400 miljoner kronor i tillgångar månader innan ett likvidationsbeslut, som arbetar med en miljöteknik i tider när miljö borde betraktas som nationell och internationell säkerhet, och med över 18 000 aktieägare som prioriterar miljöteknik i sina investeringar, är naturligtvis av intresse för oss. Det finns även synergier i Swedish Stirlings teknikutveckling som även kan addera värde för Texel", säger Texels vd och styrelseordförande Lars Jacobsson i en kommentar.

Varje aktieägare i Swedish Stirling ska enligt erbjudandet få 0,0991 kronor kontant per aktie samt en befintlig aktie i budgivarbolaget för varje 10 000 överlåten aktie i Swedish Stirling.

Den föreslagna köpesumman representerar en premie om 10 procent jämfört mot Swedish Stirlings stängningskurs den 17 mars.

En erbjudandehandling väntas presenteras den 24 april. Acceptfristen ska löpa från den 24 april till och med den 2 juni. Erbjudandet kommer bland annat villkoras av att Texel blir ägare till mer än 50 procent av Swedish Sterlings aktier.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Swedish Stirling

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Swedish Stirling

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt