Thinc Collective förvärvar 20 procent av aktierna i Fabuleux
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Finwire / Börskollen

Thinc Collective förvärvar 20 procent av aktierna i Fabuleux

Thinc

Kommunikationsbyrån Thinc Collective förvärvar 20 procent av aktierna i kommunikationsbyrån Fabuleux (FAB). Det framgår av ett pressmeddelande och affären följer på en avsiktsförklaring i december 2022.

Köpeskillingen uppgår preliminärt till 0,6 miljoner kronor kontant plus tilläggsköpeskilling baserad på resultatutfallet 2023. Dessutom erhåller Thinc en option att förvärva ytterligare 20 procent av aktierna i Fabuleux under 2025. Villkoren är i allt väsentligt i linje med den tidigare avsiktsförklaringen.

"Det känns otroligt bra att förvärvet av FAB är klart. Vi har en beprövad förvärvsmodell och en målsättning att fortsätta expandera både organiskt samt genom förvärv inom event, kommunikation och media. Förvärvet av FAB visar tydligt att vi fortsätter enligt vår lagda strategi. Teamet på FAB är redan involverade i ett antal koncerngemensamma projekt, vilket lovar gott inför framtiden", säger Anders Wallqvist, koncernchef för Thinc Collective, i en kommentar.

FAB har 5 anställda med kontor i Göteborg. Under räkenskapsåret 2022 var omsättningen cirka 6 miljoner kronor med ett resultat före skatt på 0,36 miljoner.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Thinc

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Thinc

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt