Nyhet

Tiktok drar ned på pandemi-förmåner för anställda - WSJ

Teknikföretaget Tiktok slutar med delar av förmånerna till sina anställda från pandemitiden som bland annat innefattat matkuponger och ersättning för gymkort och Wi-Fi. Det skriver Wall Street Journal och hänvisar till personer med insyn.

Tiktok tillkännagav nyligen att man kräver av sina anställda att de kommer in till kontoret minst två gånger i veckan, men uppmuntrar dem att göra det tre gånger i veckan.

Under pandemin anställde bolaget tusentals personer som vid tillfället arbetade på distans. Många av personerna arbetade långt ifrån det kontor där de förväntades vara baserade. De anställda har nu informerats om att det är dags att börja flytta till staden där kontoret ligger för att kunna närvara på plats, enligt källor.

Vissa anställda sa att återgången till arbetet innebar att de inte längre skulle få ersättning för Wi-Fi och gymkort.

En del anställda i USA förlorar också en ersättning för mat om 45 dollar per dag, där man istället uppmanas att äta på plats, där bolaget dock står för kostnaden.

Dessutom har kontoret i Mountain View, USA, mer än 1 200 anställda, men arbetsplatsen är endast avsedd för 600 personer. Bolaget har därför infört programvara för bokning av skrivbord för att säkerställa att det finns ett ledigt när de kommer in till kontoret.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om ByteDance

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien ByteDance

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt