Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Train Alliance investerar drygt 400 miljoner kronor för ökade godsvolymer på järnväg

Train Alliance, som är verksamma inom järnvägsindustrin, kommer investera drygt 400 miljoner kronor för ökade godsvolymer och järnvägskapacitet i Sigtuna. Det framgår av ett pressmeddelande.

Train Alliance meddelade tidigare i dag att bolaget tagit över 100 procent av det gemensamhetsägda markbolaget med Kilenkrysset och tog samtidigt över skyldigheten och möjligheten att förvärva de 37 000 kvadratmeter mark av Sigtuna kommun samt gör markbyte från och till Train Alliances befintliga marker på totalt 150 000 kvadratmeter som säkerställer en fortsatt expansionen av Train Alliances anläggningar med riksintresse.

I samband med förvärvet och markbytet så har Train Alliance säkerställt lokalisering och ytor för att kunna expandera de två Riksangelägenheterna, Rikskombiterminalen och Brista/Arlanda Järnvägs-terminal. Expansionen som Train Alliance syftar på är omställningen att styra om fossilbunden trafik till miljövänlig järnvägstrafik, skriver bolaget.

Train Alliances nyinvestering beräknas påbörjas första kvartalet 2023 efter att funktions-utredningsarbetet med Trafikverket färdigställts.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Train Alliance

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Train Alliance

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt