Nyhet

Twiik genomför nyemission - skall tillföra 12,1 miljoner kronor

E-träningsplattformen Twiik har beslutat om en företrädesemission av units om 12,1 miljoner kronor med företrädesrätt för befintliga aktieägare, villkorat av bolagsstämmans efterföljande godkännande. Det framgår av ett pressmeddelande.

“Vårt mål är att bli en ledande plattform för onlineträning för tränare och gym. Emissionen ger oss möjlighet att utveckla och expandera vår affär ytterligare. Dels genom fortsatt uppskalning av vår existerande SaaS-tjänst mot tränare och gym, dels genom fortsatt utveckling av vår teknikplattform för att möjliggöra nya produkter och tjänster”, säger Twiiks vd Anders Gran i en kommentar.

Vid överteckning har styrelsen möjlighet att besluta om en övertilldelning motsvarande högst 20 procent av erbjudandet. Varje unit består av tre aktier och tre teckningsoptioner av serie TO 2. Teckningskursen i företrädesemissionen uppgår till 3,60 kronor per unit motsvarande 1,20 kronor per aktie. Aktieägarna erhåller en uniträtt per aktie och två uniträtter ger rätt att teckna en unit. Sista dag för handel i bolagets aktier inklusive rätt att erhålla uniträtter är den 1 juni.

Twiik har säkrat teckningsåtaganden om cirka 42,3 procent av emissionen samt garantier om cirka 27,7 procent. Totalt är emissionen således säkerställd till cirka 70 procent. Twiik kan tillföras 12,1 miljoner kronor före emissionskostnader.

Om samtliga teckningsoptioner utnyttjas kan bolaget tillföras ytterligare 24,2 miljoner kronor före emissionskostnader.

Emissionen kommer att behöva klubbas vid en bolagsstämma den 30 maj.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Twiik

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Twiik

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt