Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Tyskland öppnar väg för digitala vårdtillämpningar, gynnar Brain+ med första CST-produkt på gång

Tyskland har öppnat DIPA, en väg för digitala vårdtillämpningar, vilket gör danska medicinteknikbolaget Brain+ första CST-produkt åtkomlig för en miljon tyskar med mild till måttlig demens. Det framgår av ett pressmeddelande.

Beslutet är av tyngd eftersom Tyskland är en nyckelmarknad för Brain+, enligt vd Kim Baden-Kristensen.

"Detta är en viktig milstolpe för Brain+, eftersom en centraliserad ersättningskanal, som DIPA, kommer att ge enklare tillgång till vår CST-produkt, som vi planerar att lansera 2023, för de 1 miljon tyskar som lever med mild till måttlig demens", säger Kim Baden-Kristensen.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Brain+

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Brain+

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt