Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Tyskland skickar 14 stridsvagnar till Ukraina - BN

Tyskland kommer att skicka 14 stridsvagnar Leopard 2 till Ukraina, vilket stärker Kiev-regeringen förmåga att stå emot den ryska invasionen. Det rapporterar Bloomberg News.

De tyskbyggda stridsvagnarna har varit lagerställda av tyska försvarsmakten Bundeswehr, uppger förbundskansler Olaf Scholz i ett e-mail. De 14 Leopard stridsvagnarna kan ses som ett initialt steg, med målet att bygga upp styrkan till två bataljoner.

Tyskland kommer också att tillåta sina allierande, exempelvis Polen, att skicka Leopard stridsvagnar till Ukraina. Tysk lag kräver godkännande för återexport av militär utrustning.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt