Tysklands centralbank: BNP ökade troligen i Q1 - men inga tecken på meningsfull återhämtning
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Finwire / Börskollen

Tysklands centralbank: BNP ökade troligen i Q1 - men inga tecken på meningsfull återhämtning

Tysklands BNP väntas ha ökat under det första kvartalet, tack vare en oväntad skjuts från industri- och byggsektorn. Det skriver landets centralbank Bundesbank i sitt månadsvisa ekonomiska rapport, enligt Reuters.

Bundesbank har länge bedömt att Tysklands ekonomi skulle ha krympt under kvartalet, men starka siffror i slutet av perioden gav hopp om att Europas största ekonomi nu kan vara förbi det värsta av sin tillbakagång.

"Det finns fortfarande inga bevis för en hållbar förbättring av den tyska ekonomin. Efterfrågan på industriprodukter från Tyskland och utlandet förblir svag och fortsätter att minska", skriver centralbanken i en kommentar.

"Det är därför ännu inte klart att ökningen i den ekonomiska produktionen kommer att fortsätta under det andra kvartalet", fortsätter Bundesbank.

Samtidigt noterar banken den betydande förbättringen av sentimentet och lyfter att det finns möjligheter till en snabbare återhämtning om denna förbättring blir varaktig.

"Om denna förbättring fortsätter, kan den underliggande trenden i ekonomin också ta fart betydligt mer än vad som förväntades för en månad sedan", skriver Bundesbank.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt