Nyhet

Uber

Uber kommer minska sina kostnader på marknadsföring - fokuserar på lönsamhet

Tech-bjässen Uber kommer minska sina kostnader på marknadsföring och kommer framöver se anställningar som ett "privilegium". Fokus läggs istället mot att bli lönsamma. Det framgår av ett brev skickat till företagets personal och som CNBC tagit del av.

- Vi kommer att behandla anställning som ett privilegium och vara medvetna om när och var vi ökar antalet anställda. Vi kommer att vara ännu mer hårda när det gäller kostnader över hela linjen, skrev Ubers vd Dara Khosrowshahi i brevet.

Fokus läggs istället på att bli lönsamma. Bolaget hade ett mål om 5 miljarder dollar i justerat ebitda för 2024. Men enligt Khosrowshahi ska man nu byta mål till att fokusera på fritt kassaflöde.

- Nu handlar det om fritt kassaflöde. Vi kan (och bör) nå dit snabbt, skriver Khosrowshahi i brevet.

För det första kvartalet rapporterade Uber en nettoförlust på 5,9 miljarder dollar

Det nya fokuset kommer mot bakgrunden av att teknikaktier gått dåligt under året. Nasdaq 100-indexet har fallit 22,2 procent hittills i år och har gått ned för femte veckan i rad. Uber är inte det första teknikbolaget att skära ner på anställningar. Förra veckan meddelade Facebooks ägarbolag Meta att de kommer sakta ner sina rekryteringar framöver.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Uber Technologies

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Uber Technologies

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt