Nyhet

Uber

Uber ska betala miljoner för att ha överdebiterat personer med funktionshinder

Tech-bjässen Uber har gått med på att betala 2,2 miljoner dollar för att lösa de påståenden som den amerikanska regeringen gjort gällande att deras väntetidsavgifter diskriminerade kunder med funktionshinder. Det rapporterar BBC och Wall Street Journal.

Enligt förlikningen kommer Uber att "erbjuda flera miljoner dollar i kompensation" till mer än 65 000 användare som på grund av sitt funktionshinder behövde mer tid för att komma in i en bil och som debiterades en vänteavgift, sade justitiedepartementet på måndagen.

"Det har länge varit vår policy att återbetala väntetidsavgifter för passagerare med funktionshinder när de meddelat oss att de debiterats, och innan det här ärendet lämnades in gjorde vi ändringar", sade en talesperson för Uber på måndagen.

Mer än 1 000 personer hade klagat på avgifterna som ofta börjar gälla om det tar mer än två minuter att komma in i bilen. Uber säger att den genomsnittliga debiteringen ligger på mindre än 60 cent.

Stämningsansökan lämnades in i november om att Uber skulle ändra sin policy för vänteavgifter och betala ospecificerat skadestånd.

Enligt villkoren gick Uber med på att betala mer än 1,7 miljoner dollar till 1 000 passagerare som klagat samt ytterligare 500 000 dollar till vissa personer.

https://www.bbc.com/news/business-62214567

https://www.wsj.com/articles/uber-agrees-to-pay-penalties-after-overcharging-people-with-disabilities-11658164821

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Uber Technologies

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Uber Technologies

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt