Nyhet

Uber

Uber stäms av 550 kvinnor som hävdar att de blivit överfallna av förare

Tech-bjässen Uber stäms nu av 550 kvinnor som hävdar att de har blivit överfallna av förare som använder sig av plattformen. Det skriver bland annat BBC och CNBC.

Klagomålen hävdar att kvinnliga passagerare i flera delstater kidnappats, utsatts för sexuella övergrepp, misshandlats, våldtagits, förföljts och attackerats av sina Uber-förare.

Stämningen har lämnats in av advokater från Slater Slater Schulman i San Francisco County Superior Court. Det handlar om runt 550 klienter, minst 150 utreds aktivt.

"Det finns inget viktigare än säkerhet, och därför har Uber byggt nya säkerhetsfunktioner, infört policyer som fokuserar på överlevande och varit mer transparent när det gäller allvarliga incidenter. Även om vi inte kan kommentera pågående rättstvister kommer vi att fortsätta att hålla säkerheten i centrum för vårt arbete", sade en talesperson från Uber.

I stämningen hävdas att Uber redan 2014 fick kännedom om sexuella övergrepp från förare men i ansökan hävdas det att företaget prioriterade tillväxt framför kundernas säkerhet.

Uber släppte förra månaden sin andra amerikanska säkerhetsrapport. 998 sexuella övergrepp inklusive 141 våldtäktsrapporter ska ha förekommit under 2020. Totalt hade de fått 3 824 rapporter om de fem allvarligaste kategorierna av sexuella övergrepp.

https://www.bbc.com/news/business-62158976

https://www.cnbc.com/2022/07/13/uber-sued-by-more-than-500-women-over-sexual-assault-claims.html

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Uber Technologies

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Uber Technologies

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt