Nyhet

Uber

Uber uppges ha velat sälja sin indiska verksamhet - BN

Tech-bjässen Uber uppges ha velat sälja av sin indiska verksamhet, vilket förnekas av företaget själva. Enligt källor till Bloomberg har bolaget haft kontakt med intressenter innan affären avbröts på grund av ett sämre aktiemarknadsläge.

Anledningen till försäljningen uppges vara att Uber ställde sig skeptiska till sin förmåga att bli lönsamma i landet. Men enligt en talesperson på Uber har bolaget aldrig övervägt att lämna Indien. Enligt talespersonen Ruchica Tomar fortsätter Uber att "aggressivt" rekrytera ny personal i Indien.

Uber och dess lokala rival Ola har haft det svårt att få sina verksamheter i landet att gå runt. En brist på förare pressar deras marginaler.

Uber har också haft en tuff inledning på året och dess aktie har gått ned med 48,7 procent. Tidigare i år meddelande techbjässen att man kommer dra ned på vissa av sina kostnader för att bli lönsamma.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Uber Technologies

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Uber Technologies

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt