Nyhet

USA:s högsta domstol river upp aborträtten

USA:s högsta domstol har rivit upp aborträtten vilket innebär att det är nu tillåtet för delstater att införa abortförbud. Det rapporterar SVT.

Beslutet var väntat eftersom ett utkast läckt ut för flera veckor sedan som pekade i riktning mot en uppluckrad aborträtt. Domstolen fattade beslutet mot bakgrund av att det inte framgår i konstitutionen om abort ska vara tillåtet eller inte. Nu väntas en tredjedel av delstaterna införa abortförbud, enligt nyhetsbyrån AP.

Lagen, känd som Roe mot Wade, hade funnits på plats i nästan 50 år. Den togs bort efter att högsta domstolen genom åren fått fler konservativa röster, främst under Trumpadministrationen. Det är alltid presidenten som utnämner domarna, vilket sedan innehar posten livet ut.

https://www.svt.se/nyheter/utrikes/usa-s-hogsta-domstol-river-upp-abortbeslut

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt