USWE Sports förvärvar två amerikanska bolag för 30 miljoner kronor - etablerar dotterbolag i USA
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Finwire / Börskollen

USWE Sports förvärvar två amerikanska bolag för 30 miljoner kronor - etablerar dotterbolag i USA

Outdoor-bolaget USWE Sports har ingått avtal om förvärv av de två amerikanska bolagen Giant Loop och Armdillo Bad som har en stark position inom segmentet mjuka packväskor för off-road marknaden. Det framgår av ett pressmeddelande.

”Giant Loop är en perfekt partner för USWE i USA. Vi startade respektive företag under samma tidsperiod och företagets grundare stötte på varandra tidigt i företagens historia. Vi delar kundsegment såväl som värderingar och synsätt gällande produktutveckling och design. Våra respektive produktlinjer kompletterar varandra perfekt, där USWE står för utrustning 'for the rider' och Giant Loop för utrustning for 'the bike'", uppger vd Jacob Westerberg.

Han fortsätter.

"Vi har identifierat ett flertal synergier inom försäljning, distribution och tillverkning som vi nu ser fram emot att genomföra. Jag är övertygad om att detta förvärv kommer att stärka både Giant Loop och USWE markant."

Köpeskillingen uppgår till totalt 30 miljoner kronor varav cirka 15 miljoner erläggs kontant och 10 miljoner genom nyemitterade aktier i USWE vid tillträdet. Den resterande delen på 5 miljoner betalas i juli 2024. Vidare kan en tilläggsköpeskilling utgå med 10 miljoner kronor. Den köpeskillingen baseras på hur företagen utvecklar sig. Giant Loops vd Harold Olaf Cecil kommer att fortsätta att leda det amerikanska bolaget under minst två år för att säkerställa bästa möjliga integration mellan USWE och Giant Loop. Han blir även betydande aktieägare.

Det förvärvade bolaget lägger ut produktion på underleverantörer i Kalifornien och Asien. Företaget säljer via en omni-kanal-modell där egen e-handel, Amazon och distributionsverksamhet är de viktigaste kanalerna. D2C och B2B är likvärdiga i storlek.

Tillträde är beräknat till den 1 juli. Genom förvärvet får USWE en lokal bas i Bend, Oregon.

Giant Loop omsatte 3 miljoner dollar föregående år med ett justerat ebitda om 0,36 miljoner dollar.

Förvärvet kommer att finansieras genom en förvärvskredit.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om USWE Sports

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien USWE Sports

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt