Nyhet

Vadsbo

Vadsbo Switchtech minskar omsättning men ökar resultatet under fjärde kvartalet

Teknikbolaget Vadsbo Switchtech minskade omsättningen men ökade resultatet i det fjärde kvartalet.

Omsättningen sjönk 10,7 procent till 11,7 miljoner kronor (13,1).

Ebitda-resultat blev 2,2 miljoner kronor (2,1), med en ebitda-marginal på 18,8 procent (16,0).

Rörelseresultatet blev 1,8 miljoner kronor (0,0), med en rörelsemarginal på 15,4 procent.

Resultatet efter skatt blev 1,7 miljoner kronor (-0,6).

Ingen utdelning föreslås (0).

Kassaflödet uppgick till 0 miljoner kronor (1,8).

"Det råder fortsatt komponentbrist med ökande produktionskostnader som följd. Vadsbo har säkrat upp majoriteten av kritiska komponenter i produkter som driver lönsamhet och vi bedömer att vi inte kommer att ha någon brist under kommande kvartal. Bolaget har justerat sina priser för att hantera dessa ökade kostnader", skriver vd Henrik Lönner i rapporten.

Lönsamheten och resultatet drivs upp av Vadsbo Switchtechs proffsaffär där bolaget säljer tjänster och produkter till större projekt, enligt Lönner.

"Vidare har vi både påbörjat nya relationer och samarbeten med flertalet större bolag och även utvecklat våra befintliga relationer. Vi har lagt en bra infrastruktur i vår proffsaffär med ökad likviditet som bäddar för en fortsatt tillväxt på samtliga av bolagets affärsområden. Majoriteten av Covid-restriktionerna är borta och vi har anledningar att tro att 2022 kommer vara ett bra år", avslutar han sitt vd-ord.

Vadsbo Switchtech, MkrQ4-2021Q4-2020Förändring
Nettoomsättning11,713,1-10,7%
EBITDA2,22,14,8%
EBITDA-marginal18,8%16,0%
Rörelseresultat1,80,0
Rörelsemarginal15,4%
Nettoresultat1,7-0,6
Kassaflöde01,8
Utdelning per aktie, kronor00


http://media.finwire.com/media/FWS006F0AB-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Vadsbo SwitchTech

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Vadsbo SwitchTech

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt