Nyhet

Vadsbo

Vadsbo Switchtech minskar under första kvartalet - orderleveranser flyttats fram till Q2

Teknikbolaget Vadsbo Switchtech redovisar minskande omsättning under första kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseresultatet visade förlust mot föregående periods vinst.

Omsättningen sjönk 10,0 procent till 8,1 miljoner kronor (9). Försäljningsminskningen hänförs till att en av bolagets största kunder minskat sina inköp med 1,0 miljoner kronor under kvartalet.

Ebitda-resultat blev -0,35 miljoner kronor (0,89).

Rörelseresultatet blev -0,70 miljoner kronor (0,52).

Resultatet efter skatt blev -0,65 miljoner kronor (0,5).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till 0 miljoner kronor.

På grund av internationella nedstängningar kopplat till en ökad spridning av covid-19 har en stor del av bolagets orderleveranser flyttats fram till det andra kvartalet.

"Vi såg visserligen en lägre försäljning än under jämförelseperioden men vi har en ökande orderstock med nästan 292 procent jämfört med föregående år och majoriteten kommer att levereras under andra kvartalet. 3 miljoner kronor av orderstocken avser leverans till internationella kunder inom Casambi, medan resterande är för leverans till projekt i Sverige", skriver Henrik Länner, koncernchef på Vadsbo Switchtech.

Vadsbo Switchtech, MkrQ1-2022Q1-2021Förändring
Nettoomsättning8,19-10,0%
EBITDA-0,350,89
EBITDA-marginal9,9%
Rörelseresultat-0,700,52
Rörelsemarginal5,8%
Nettoresultat-0,650,5
Kassaflöde från löpande verksamhet0


http://media.finwire.com/media/FWS00730AA-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Vadsbo SwitchTech

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Vadsbo SwitchTech

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt