Nyhet

Vadsbo Switchtechs företrädesemission fulltecknad efter att garanterna tagit knappt en tredjedel

Teknikbolaget Vadsbo Switchtechs företrädesemission på drygt 10 miljoner kronor tecknades till 68 procent med företrädesrätt och till 1 procent utan företrädesrätt. Resterande 31 procent av emissionen tecknas av huvudägarna som garanterat nyemissionen. Det framgår av ett pressmeddelande.

Nyemissionen var på förhand fullt garanterad. Garantin att teckna emissionen lämnades helt utan ersättning. Emissionskostnader uppgår till 0,35 miljoner kronor.

- Det känns jättebra att vi fått in ytterligare kapital i bolaget. Nu har vi de ekonomiska resurserna som krävs för att kunna nå de finansiella tillväxtmålen som våra större ägare och styrelsen satt upp för bolaget. Med emissionskapitalet har vi även fått kapital som kan räcka för att även genomföra något förvärv framöver, vilket är en förutsättning för att kunna växa till en större kostym för bolaget, kommenterar vd Henrik Lönner.

Bolaget emitterar 2,89 miljoner nya aktier och har därefter 17,34 miljoner aktier utestående.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Vadsbo SwitchTech

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Vadsbo SwitchTech

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt