Nyhet

Vår

Vår Energi genomför en nyintroduktion på Oslo Børs med första handelsdag den 16 februari

Norska olje- och gasbolaget Vår Energi genomför en nyintroduktion på Oslo Børs. Aktien ska börja handlas den 16 februari med kortnamnet VAR. Det framgår av ett pressmeddelande.

Teckningskursen hamnar i intervallet 28,50 till 31,50 norska kronor per aktie, vilket motsvarar ett börsvärde på mellan 70 och 79 miljarder norska kronor. Anmälningstiden inleds den 7 februari och avslutas den 15 februari. Den exakta teckningskursen kommer att aviseras den 15 februari.

Erbjudandet består av 220 miljoner befintliga aktier, som säljs av Eni International och Hitecvision. Det finns även övertilldelningsoptioner på att sälja ytterligare 55 miljoner samt 41,25 miljoner befintliga aktier.

Bolaget avser att lämna en utdelning under 2022 på minst 800 miljoner dollar, varav en utdelning på 225 miljoner dollar i första kvartalet i år.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt