Nyhet

Var

Var fjärde svensk har passat på att köpa under årets inledande nedgång - eToro

Var fjärde småsparare har den senaste tiden köpt olika typer av finansiella tillgångar, trots den breda riskaversion som just nu råder på marknaderna. Bara en av tio har sålt, där kryptotillgångar sticker ut som det mest avyttrade tillgångsslaget. Det visar en ny undersökning från handelsplattformen eToro.

Undersökningen omfattade 10 000 privata investerare, och 21,4 procent av de tillfrågade uppger att de sålt av sina kryptorelaterade innehav. Dock uppger samtidigt 27,6 procent att de köpt mer.

"Trots en störtflod av motgångar på de globala finansmarknaderna har småsparare funnit styrkan att se förbi den kortsiktiga volatiliteten och använda prisfallet till att stärka sina portföljer på lång sikt", kommenterar Ben Laidler, globala marknadsstrateg på eToro.

Omkring 67 procent av svenskarna förklarar även att de för närvarande sitter still i båten, vilket är drygt två procent fler än det globala snittet.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt