Nyhet

Viking Line ökade antalet passagerare med 20,1 procent förra året

Åländska rederibolaget Viking Line återhämtade en del av sin passagerartrafik under förra året. Antalet passagerare ökade med 20,1 procent till 2 315 137 stycken.

"Med tanke på det utmanande läget i att bedriva en verksamhet i en miljö där efterfrågan delvis uteblev på grund av restriktioner och andra begränsningar, så får vi vara nöjda med årets volymer. Speciellt glädjande är passagerar-siffrorna på Åbolinjen där Åland, som attraktiv semesterdestination, fick ett markant uppsving i Finland. Även sommarens specialkryssningar med Viking Cinderella var mycket uppskattade av våra gäster. Under hösten 2021 höll läget på att normaliseras, men utvecklingen avbröts av den nya covid19-varianten och åtföljande skärpningar av reserestriktionerna. Vi är även glada över att efterfrågan på våra bildäck varit stor, vilket syns i frakt- och personbilvolymerna, säger Jan Hanses, vd för Viking Line, i en kommentar.

Den största ökningen skedde på Åbo-Åland-Stockholm som hade en tillväxt om 51,9 procent. På linjen Helsingfors-Åland-Stockholm minskade antalet passagerare med 11,1 procent till 153 183 stycket vilket hänger samman med försäljningen av M/S Mariella i maj förra året.

Frakten ökade med 2,9 procent och antalet personbilar var upp 24 procent.

Viking Lines nya fartyg Viking Glory är på väg hemåt från Xiamen. Fartyget väntas inleda sin trafik den 1 mars i år.

Viking Line stärkte under hösten sin balansräkning genom en övertecknad nyemission som tillförde bolaget cirka 51,8 miljoner euro.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Viking Line

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Viking Line

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt