Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Viking Line ökade antalet passagerare med 20,1 procent förra året

Åländska rederibolaget Viking Line återhämtade en del av sin passagerartrafik under förra året. Antalet passagerare ökade med 20,1 procent till 2 315 137 stycken.

"Med tanke på det utmanande läget i att bedriva en verksamhet i en miljö där efterfrågan delvis uteblev på grund av restriktioner och andra begränsningar, så får vi vara nöjda med årets volymer. Speciellt glädjande är passagerar-siffrorna på Åbolinjen där Åland, som attraktiv semesterdestination, fick ett markant uppsving i Finland. Även sommarens specialkryssningar med Viking Cinderella var mycket uppskattade av våra gäster. Under hösten 2021 höll läget på att normaliseras, men utvecklingen avbröts av den nya covid19-varianten och åtföljande skärpningar av reserestriktionerna. Vi är även glada över att efterfrågan på våra bildäck varit stor, vilket syns i frakt- och personbilvolymerna, säger Jan Hanses, vd för Viking Line, i en kommentar.

Den största ökningen skedde på Åbo-Åland-Stockholm som hade en tillväxt om 51,9 procent. På linjen Helsingfors-Åland-Stockholm minskade antalet passagerare med 11,1 procent till 153 183 stycket vilket hänger samman med försäljningen av M/S Mariella i maj förra året.

Frakten ökade med 2,9 procent och antalet personbilar var upp 24 procent.

Viking Lines nya fartyg Viking Glory är på väg hemåt från Xiamen. Fartyget väntas inleda sin trafik den 1 mars i år.

Viking Line stärkte under hösten sin balansräkning genom en övertecknad nyemission som tillförde bolaget cirka 51,8 miljoner euro.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Viking Line

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Viking Line

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt