Nyhet

Vimian förvärvar danska Vet-Allergy

Veterinärbolaget Vimian har förvärvat danska veterinärallergibolaget Vet-Allergy. Det framgår av ett pressmeddelande.

Vet-Allergy har en årlig omsättning på cirka 1,3 miljoner euro. Bolaget erbjuder diagnostisering och behandling av allergier hos husdjur till över 300 veterinärkliniker i Danmark.

“Vet-Allergy är det enda veterinärlaboratoriet i Danmark som utför allergitestning och behandling i stor skala, och förvärvet erbjuder en attraktiv möjlighet för Nextmune att stärka vår position som en ledande leverantör av allergilösningar för husdjur i Skandinavien. Vi kan dra nytta av Vet-Allergys starka relationer med veterinärkliniker för att påskynda försäljningen av vårt allergierbjudande såväl som hela vår portfölj för dermatologi och specialnäring”, säger Magnus Kjellberg, vd för Vimians specialty pharma-segment Nextmune.

Ingen köpeskilling framgår av pressmeddelandet.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Vimian Group

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Vimian Group

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt