Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Voi

Voi Technology uppges ha valt banker för en nyintroduktion på en nordisk börs - BN

Elscooter-bolag Voi Technology har valt banker för en planerad nyintroduktion. Bolaget arbetar tillsammans med Carnegie och Citigroup för en eventuell notering på en nordisk börs. Det uppger insatta personer för Bloomberg News.

Voi är verksamma i en rad städer i Kontinentaleuropa och Storbritannien. Bolaget tog i december i fjol in 115 miljoner dollar i en ny finansieringsrunda, där bland andra Raine Group och investmentbolaget VNV Global deltog. VNV är sedan tidigare storägare i Voi.

Voi uppges sikta på ett börsvärde väl överstigande 1 miljard dollar i nyintroduktionen, uppger källorna.

Börsnoteringen kan ske under andra halvåret 2022, men det kan också dröja till 2023. Rysslands invasion av Ukraina har tyngt börserna och inneburit nästan ett stillestånd för europeiska nyintroduktioner.

En talesperson för Voi säger att bolaget är i en förberedande fas för att genomföra en börsnotering och avböjer att kommentera ytterligare. Voi har däremot tidigare flaggat för att de påbörjat förberedelser för att kunna noteras.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien VNV Global

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.