Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Volvo

Volvo Cars återkallar tusentals nya bilar pga bromsfel - Carup

Volvo Cars har hittat ett bromsfel i sin årsmodell 2023 vilket tvingar bolaget att återkalla 12 000 nya bilar i Sverige. Globalt rör det sig om 106 000 drabbade bilar, uppger bolaget till sajten Carup.

Felet förekommer i modellerna C40, XC40, S60, V60, XC60, V90 och XC90. Det är kopplat till bromskontrollmodulen som kan stänga av låsningsfria bromsar, stabilitets- och drivningskontrollsystem. Volvo planerar att lösa problemet genom en mjukvaruuppdatering via nätet vilket innebär att bilarna sannolikt inte behöver in på verkstad.

“Detta är en global återkallelse som berör 12 000 bilar i Sverige. Samtliga kunder kommer att kontaktas med instruktioner om hur de ska gå tillväga för att få sin bil uppdaterad”, uppger Magnus Holst på Volvos informationsavdelning till Carup.

https://carup.se/volvo-aterkallar-12-000-nya-bilar-i-sverige-for-bromsfel/

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Volvo Car

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Volvo Car

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt