Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Volvo

Volvo Cars tyngs av den usla transparensen hos Polestar - Di

Dagens industri anser att biltillverkaren Volvo Cars värdering delvis tyngs av den usla transparensen i elbilsbolaget Polestar där man äger 48 procent.

Tidningen noterar att det bland annat saknas en ägarlista, liksom en presentation av ledning och styrelse på hemsidan. Samtidigt finns det hela 33 personer upplagda för mediakontakter. För den som är intresserad av att hitta mer information om bolaget måste man söka sig till prospektet som finns hos amerikanska finansinspektionen.

Förutom att transparensen är bristande, bedöms också Polestar uppvisa ett totalt ointresse för svenska småsparare. Det vittnar bolagets notering om, som ägde rum under självaste midsommarafton. Och det för ett bolag som uppger sig vara svenskt men har säte i Storbritannien.

Utöver det kan också den kinesiska ägarsituationen vara ett skäl till varför marknaden är skeptisk mot Volvo Cars, enligt Di.

“Det kinesiska ägandet kan man inte göra mycket åt men en bra början att få upp värderingen skulle vara att strama upp transparensen i Polestar. Som börsnoterat i Sverige och största ägare kan man faktiskt tycka att det är bolagets skyldighet”, skriver Di.

https://www.di.se/analys/polestars-usla-transparens-tynger-volvo-cars/

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt