Vultus genomför en nyintroduktion på Spotlight med första handelsdag 20 maj
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Vultus genomför en nyintroduktion på Spotlight med första handelsdag 20 maj

Vultus

Vultus genomför en nyintroduktion på Spotlight Stock Market. Bolaget har godkänts för notering förutsatt att nyemissionen tecknas till minst 80 procent och marknadsplatsens spridningskrav på minst 300 ägare uppfylls. Det framgår av ett pressmeddelande.

Vultus är ett jordbruksteknikbolag som utvecklar AI-plattformen Fertilizer Ninja för precisionsjordbruk via satelliter. Fertilizer Ninja erbjuder fältspecifika rekommendationer som hjälper lantbrukare att göra snabbare, bättre och djupare bedömningar av deras grödors status. Bolaget är baserat i Lund.

Kapitaltillskottet är avsett att användas till att kommersialisera bolagets plattform på internationella marknader, vidareutveckla produkten, stärka immateriella rättigheter, utveckla nya produkter samt genomföra studier på kolkreditsprogram och hur detta bäst kan implementeras i bolagets strategi och marknadsföring.

Anmälningstiden i erbjudandet inleds den 21 april och avslutas den 5 maj. Första handelsdag blir den 20 maj. Erbjudandet omfattar 0,95 miljoner units till teckningskursen 11,60 kronor. Varje unit består av två nyemitterade aktier och en vederlagsfri teckningsoption TO 1. Teckningskursen motsvarar därmed 5,80 kronor per aktie.

Bolaget kommer vid fullteckning att tillföras 11,0 miljoner kronor före avdrag för emissionskostnader på 0,99 miljoner kronor, varav 0,19 miljoner kronor avser kompensation till brygglånegivare. Kompensationen samt lånet kommer kvittas mot units i erbjudandet. Lägsta nivå för genomförandet av erbjudandet är 9,82 miljoner kronor.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Vultus

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
ÖPPNA KONTO

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Vultus

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt