White Pearl och Ayima diskuterar aggressiv tillväxtstrategi
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Finwire / Börskollen

White Pearl och Ayima diskuterar aggressiv tillväxtstrategi

Informationsteknikbolaget White Pearl lade i februari bud på Ayima Group och affären förmodas slutföras den 27 mars när acceptansperioden avslutats. De båda bolagen diskuterar en aggressiv tillväxtstrategi som är centrerad kring förvärv, korsförsäljning och geografisk expansion, skriver White Pearl i ett pressmeddelande.

Sedan tidigare har Ayima tecknat en avsiktsförklaring rörande ett förvärv av Linkology, ett företag baserat i Storbritannien och verksamhet inom content-marketing. Tillsammans kommer Ayima och Linkology att generera en årlig omsättning på över 190 miljoner kronor, baserat på presumtiva siffror från 2023).

Med tillskottet av de båda företagen till White Pearl skulle den sammanlagda omsättningen uppnått ungefär 430 miljoner kronor under 2023, en ökning med 80 procent.

- White Pearl Technology Group fortsätter att göra framsteg i den strategiska positionering och målsättningen att vara förstahandsvalet av ICT-tjänsteleverantör för kunder i den nya digitala eran. Genom att beskriva våra planer och förvärvsstrategin bakom affären vill vi ge marknaden och våra aktieägare en tydlig bild av hur planerna ser ut och vilken utväxling vi förväntar oss, säger koncernchefen för White Pearl, Marco Marangoni.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Ayima

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt