Nyhet

Wicket

Wicket Gaming förvärvar Wegesrand-koncernen för initialt 41,5 miljoner kronor

Spelutvecklingsbolaget Wicket Gaming har genom sitt tyska dotterbolag SCUR-Alpha 1509 förvärvat Wegesrand-koncernen för initialt 4 miljoner euro, motsvarande 41,5 miljoner kronor. Av köpeskillingen kommer 25,9 miljoner kronor betalas genom egna aktier, som ska emitteras till en volymviktad kurs för de tio handelsdagarna innan tillträdet.

Det framgår av ett pressmeddelande.

I och med avtalet fullföljer Wicket Gaming sin avsikt att förvärva Wegesrand- koncernen enligt vad som offentliggjordes den 25 oktober 2021.

Wegesrand är en koncern inom spel, media och digital utbildning med flera kontor i Tyskland. Bolaget besitter expertis inom dataspelsutveckling, speldesign och digital utbildning och utöver detta har koncernen även ett stort utbud av digitala utbildningsprodukter.

Aktierna som emitteras till säljarna är föremål för lock-up under 24 månader.

Slutförandet av transaktionen är föremål för sedvanliga villkor och förväntas ske i augusti/september 2022.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Wicket Gaming

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Wicket Gaming

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt