Willaks ordförande Jan Axelsson överväger alternativ för att undvika budplikt
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Finwire / Börskollen

Willaks ordförande Jan Axelsson överväger alternativ för att undvika budplikt

Byggunderleverantören Willak meddelar att 28,90 miljoner teckningsoptioner TO 1 har utnyttjats för att teckna lika många nya aktier i bolaget. Det motsvarar en utnyttjandegrad på 40,6 procent av samtliga teckningsoptioner. Det framgår av ett pressmeddelande.

Det motsvarar ett kapitaltillskott på 7,2 miljoner kronor, men efter kvittning av skulder tillförs bolaget 1,0 miljon kronor. Bolaget har därefter 100,08 miljoner aktier utestående.

Willaks styrelseordförande Jan Axelsson har för egen räkning tecknat 23, 45 miljoner aktier genom utnyttjande av teckningsoptioner. Jan Axelsson äger därefter 39,90 miljoner aktier, vilket motsvarar en ägarandel på 39,8 procent av aktierna i Willak, räknat på det nya antalet aktier i bolaget efter efter utnyttjande av teckningsoptionerna.

"Mot bakgrund av ovan föreligger två alternativ för att undvika budplikt. Första alternativet är att avyttra cirka 10 miljoner aktier inom fyra veckor och andra alternativet är att ansöka om dispens från budplikt hos Aktiemarknadsnämnden. Båda alternativen kommer att övervägas", skriver Willak i ett separat pressmeddelande.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om WilLak

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien WilLak

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt