Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Xpeng

Xpeng och Li Auto drar tillbaka jobberbjudanden till nyutexaminerade

De kinesiska elbilstillverkarna Xpeng och Li Auto har återkallat erbjudanden om jobb som nyutexaminerade universitetsstudenter tidigare fått. Orsaken beskrivs vara de senaste covid 19-nedstängningarna i Kina som satt bolagen under press. Det skriver lokala medier på fredagen, enligt Technode.

I Xpengs fall handlar det om ett drygt 20-tal jobb, medan Li Auto har återkallat cirka 100 anställningserbjudanden.

Xpeng har i ett uttalande bekräftat uppgifterna, samt sagt att bolaget gjort sig av med ett antal anställda som en del av en omorganisation av vissa mindre viktiga funktioner.

Även Li Auto har bekräftat att vissa positioner inom företaget försvunnit av samma skäl som Xpeng angett.

Det förekommer allt mer uppgifter om nedskärningar i Kina över diverse sektorer i takt med att landets tillväxt bromsar in. Bolag som nämns i sammanhanget inkluderar Tiktok-ägaren Bytedance, sociala e-handelssajten Xiaohongshu och vitvarutillverkaren Midea.

https://technode.com/2022/05/20/xpeng-li-auto-rescind-jobs-offered-to-new-college-grads-reports/

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt