Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Xspray

Xspray Pharma ökar förlusten något under Q1 - står fast vid mål att ha produkt på marknaden 2023

Forskningsbolaget Xspray Pharma redovisar som planerat ingen omsättning under första kvartalet. Samtidigt ökade rörelseförlusten.

Rörelseresultatet blev -19,2 miljoner kronor (-14,2).

Resultatet före och efter skatt var -18,9 miljoner kronor (-13,9).

Resultat per aktie hamnade på -0,92 kronor (-0,73).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -27,6 miljoner kronor (-12,0).

Likvida medel uppgick till 196,2 miljoner kronor (292,3).

"I januari nådde vi en väsentlig milstolpe då den amerikanska läkemedelsmyndigheten, US Food and Drug Administration (FDA), meddelade att Dasynoc, Xspray Pharmas första produktkandidat, accepterats för fördjupad granskning. Vår ansökan kompletteras nu även med lägre dosstyrkor och vår förhoppning är att få ett godkännande från FDA före utgången av 2022, men tidpunkten ligger främst i myndighetens händer", skriver vd Per Andersson i rapporten och fortsätter.

"Helt enligt vår förväntan blev vi stämda av originalbolaget för referensprodukten av den aktiva substansen dasatinib i samband med vår FDA ansökan. I och med den stämningen är vi begränsade vad gäller vår informationsgivning kring Dasynoc men vi är fortsatt förvissade om produktens goda egenskaper och arbetet med att få ut produkten på marknaden fortlöper enligt plan. En god nyhet är att FDA preliminärt godkänt produktnamnet", förklarar Xspray-chefen.

Bolagets ambition att en första produkt ska finnas på marknaden under 2023 står fast.

Xspray Pharma, MkrQ1-2022Q1-2021Förändring
Nettoomsättning00
Rörelseresultat-19,2-14,2
Resultat före skatt-18,9-13,9
Nettoresultat-18,9-13,9
Resultat per aktie, kronor-0,92-0,73
Kassaflöde från löpande verksamhet-27,6-12,0
Likvida medel196,2292,3-32,9%


http://media.finwire.com/media/FWM0073EA6-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Xspray Pharma

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Xspray Pharma

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt