Nyhet

Ytrade

Ytrade förvärvar Re/Way samt riktad genomför emission på 10,6 miljoner

Fashiontech-bolaget Ytrade Group har tecknat bindande avtal om att förvärva Re/Way, ett e-handelsbolag inom lyxsegmentet, för en köpeskilling på upp till 12,28 miljoner kronor i aktier. Därutöver har Ytrade tagit in 10,6 miljoner kronor genom en riktad emission, enligt ett pressmeddelande.

Den fasta köpeskillingen i Re/Way-förvärvet är på 2,4 miljoner kronor och resten tilläggsköpeskillingar som baseras på bolagets framtida ebitda-resultat för räkenskapsåren 2022-2024. Ytrade finansierar transaktionen med 813 559 nyemitterade aktier till kursen 2,95 kronor per aktie.

”Vi ser förvärvet av Re/Way som ett första steg i den riktning Ytrade Group kommer att ta med den tydliga målsättningen att bygga en ledande ESG driven Fashion Tech- och eCom grupp”, säger vd David Knape.

Utöver köpet har Ytrade också genomfört en riktad nyemission på 4,59 miljoner aktier till kursen 2,31 kronor, vilken inbringar bolaget cirka 10,6 miljoner kronor. Rabatten i emissionen är 10 procent, jämfört med snittkursen för senaste 30 handelsdagarna fram till och med 11 januari. Emissionen har genomförts bland annat för att finansiera Re/Ways planerade expansion efter transaktionen. Emissionen riktades till ett antal befintliga aktieägare samt nya investerare, däribland First Venture och Gainbridge Capital.

Utspädningseffekten i emissionen är 22 procent av antalet aktier och röster i Ytrade.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Spherio Group

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Spherio Group

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt