Nyhet

Ytrade

Ytrade Group minskar rörelseresultatet

Fashiontech-bolaget Ytrade Group redovisar minskande omsättning under första kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseförlusten ökade.

Omsättningen sjönk 27 procent till 1,7 miljoner kronor (2,4). Proforma uppgick omsättningen till 1,9 miljoner kronor (2,6).

Ebitda-resultat blev -7,1 miljoner kronor (-6,3). Proforma uppgick ebitda till -7,1 miljoner kronor (-6,2).

Rörelseresultatet blev -8,3 miljoner kronor (-6,4).

Resultatet efter skatt blev -8,3 miljoner kronor (-6,4) och resultat per aktie hamnade på -0,32 kronor (-0,34).

Likvida medel uppgick till 8,0 miljoner kronor (26,5).

"Under perioden har Ytrades organisation ställts om för att möta förändrade marknadsförutsättningar, samt för att stärka förutsättningarna för fortsatt tillväxt. Det har inneburit en minskad personalstyrka och ett skifte i kompetensbehov för att kunna leverera i enlighet med bolagets ökade tech-fokus", skriver bolaget i rapporten.

För att tydliggöra den pågående förändringen har Ytrade Group påbörjat en process för att byta namn till Spherio Group. Namnbytet sker först genom beslut om ändring av bolagsordning på årsstämman den 13 maj 2022.

Vd David Knape kommenterar:

"Första kvartalet har tyvärr också präglats av en orolig omvärldssituation med krig i Ukraina som är djupt oroande på alla sätt. Samtidigt har det under kvartalet skett en återgång till en mer normal vardag efter covidpandemin. I spåren av detta ser vi dock temporära följdeffekter i form av tydlig varubrist och leveransförseningar hos våra varumärken och samarbetspartners, vilket återspeglades i ett mindre utbud på Yaytrade under kvartalet. Den breda e- handelssektorn har under första kvartalet generellt haft en vikande försäljning, vilket även var fallet för Yaytrade."

Ytrade Group, MkrQ1-2022Q1-2021
Nettoomsättning1,72,4
EBITDA-7,1-6,3
Rörelseresultat-8,3-6,4
Nettoresultat-8,3-6,4
Resultat per aktie, kronor-0,32-0,34
Likvida medel8,026,5


http://media.finwire.com/media/FWS0073E70-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Spherio Group

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Spherio Group

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt