Nyhet

Ytrade

Ytrade Group ökar omsättning och förlusten under fjärde kvartalet

Fashiontech-bolaget Ytrade Group redovisar ökande omsättning men också ökad rörelseförlust under fjärde kvartalet jämfört med samma period året innan. Styrelsen föreslår ingen utdelning.

Omsättningen steg 145,0 procent till 4,9 miljoner kronor (2,0). Den ökade omsättningen beror främst på en tillväxt inom försäljning av utgående lager, sample sales och returer samt samarbeten med fler kända varumärken.

Rörelseresultatet blev -8,2 miljoner kronor (-7,5).

Resultatet före skatt var -8,2 miljoner kronor (-7,5).

Resultatet efter skatt blev -8,2 miljoner kronor (-7,5). Resultatet påverkades negativt av högre personal-, logistik- och transportkostnader,

Resultat per aktie hamnade på -0,40 kronor (-0,36).

Ingen utdelning föreslås.

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -5,7 miljoner kronor (-6,6).

Likvida medel uppgick till 8,0 miljoner kronor (6,3).

"Vi uppvisade under fjärde kvartalet vår starkaste tillväxt någonsin med försäljningsrekord både i oktober och november samt som enskilt kvartal. Bakomliggande anledningar till detta är flera, bland annat de investeringar som gjorts i teamet och logistik såväl som i vår plattform Yaytrade. Försäljningen steg under kvartalet med 144 procent jämfört med motsvarande period förra året och vi förbättrade vår konverteringsgrad på slutförda köp med 30 procent jämfört med vårt tidigare bästa kvartal. Yaytrade har tidigare aldrig haft ett så stort utbud av produkter på plattformen där vi sett tydliga synergier i korsförsäljning mellan olika varumärken i takt med att avtal förlängts och butiker varit öppna längre perioder", skriver David Knape, vd för Ytrade Group.

Ytrade Group, MkrQ4-2021Q4-2020Förändring
Nettoomsättning4,92,0145,0%
Rörelseresultat-8,2-7,5
Resultat före skatt-8,2-7,5
Nettoresultat-8,2-7,5
Resultat per aktie, kronor-0,40-0,36
Kassaflöde från löpande verksamhet-5,7-6,6
Likvida medel8,06,327,0%
Utdelning per aktie, kronor0


http://media.finwire.com/media/FWS006F068-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Spherio Group

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Spherio Group

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt