Nyhet

Ytterligare

Ytterligare två personer häktade misstänkta för insiderbrott i ICA-härvan

Två till personer inom ICA-kretsarna har begärts häktade för insiderbrott i samband med förbundets uppköp av ICA Gruppen. Det rapporterar Dagens Nyheter.

De två har liksom de tidigare häktade haft framträdande roller i en stor och framgångsrik ICA-butik i södra Sverige. Den ena personen, som är 66 år, är också ordförande i branschorganisationen Livsmedelshandlarna enligt Dagens industri. Duon misstänks för insiderbrott av den grövre graden.
Totalt häktades sju personer i förra veckan. Två av dessa har försatts på fri fot medan en har begärts omhäktad för ytterligare förhör och möjlighet att kunna genomföra beslag.

https://www.di.se/nyheter/makthavare-haktad-i-ica-harvan/

https://www.dn.se/ekonomi/fler-begars-haktade-i-ica-harvan/

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om ICA Gruppen

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien ICA Gruppen

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt