Nyhet

Zazz

Zazz Energy faller drygt 14 procent i premiärhandeln på First North

Energibolaget Zazz Energy började i dag den 7 februari att handlas på Nasdaq First North Growth Market. Bolaget noterar B-aktier som handlas med kortnamnet ZAZZ B.

Zazz Energy är ett energibolag för grön energiproduktion. Bolagets affärsmodell syftar till att förverkliga länders miljömål genom etableringar av avfallsförgasnings- och förbränningsanläggningar som producerar grön el och värme. Anläggningarna kan också producera biokol och trävinäger.

Zazz Energy genomförde under december 2021 och januari 2022 en riktad emission till intressenter som tillförde bolaget 10 miljoner kronor före emissionskostnader. Teckningskursen i den riktade emissionen var 5 kronor per aktie.

Aktien har hittills i dag handlas till 5,50 kronor som högst betalt och 4,02 kronor som lägst betalt. Klockan 09.30 var senast betalt 4,287 kronor, vilket är en nedgång på 14,3 procent jämfört med teckningskursen på 5 kronor per aktie. Aktier för 1,6 miljoner kronor har bytt ägare hittills i dag. Bolaget har 26,13 miljoner aktier utestående och börsvärdet är 113 miljoner kronor räknat på senast betalt.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Zazz Energy

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Zazz Energy

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt