Nyhet

Zazz

Zazz Energy omsatte 2,4 miljoner från den grekiska verksamheten i Q1, förväntas omsätta 14 miljoner under 2022

Energibolaget Zazz Energy redovisar en ökad rörelseförlust under det första kvartalet jämfört med året innan. Bolaget saknade omsättning i den svenska verksamheten under perioden.

Omsättningen uppgick till 0 miljoner kronor (0). Siffran exkluderar för en omsättning på 2,4 miljoner kronor från den nya verksamheten i Grekland som driftsattes under perioden.

"I slutet av januari månad driftsattes den första gröna biooljeanläggningen i Grekland. Försäljningen av miljövänlig grön el har börjat och vi kan se de första intäkterna i bolagets historia genom Zazz Energy S.A. Vår prognos är att vi kommer fakturera ca 14 miljoner kronor från denna anläggning under 2022 och ca 15 miljoner kronor per år från och med 2023", kommenterar vd Christian Casselborg.

Rörelseresultatet blev -5,5 miljoner kronor (-0,6).

Resultatet före skatt var -6,3 miljoner kronor (-0,6).

Resultatet efter skatt blev -6,3 miljoner kronor (-0,6), och per aktie -0,178 kronor (-0,009).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -4,6 miljoner kronor (-0,8).

Zazz Energy noterades på First North den 7 februari i år.

Zazz Energy, MkrQ1-2022Q1-2021
Nettoomsättning00
Rörelseresultat-5,5-0,6
Resultat före skatt-6,3-0,6
Nettoresultat-6,3-0,6
Resultat per aktie, kronor-0,178-0,009
Kassaflöde från löpande verksamhet-4,6-0,8


http://media.finwire.com/media/FWS00741E2-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Zazz Energy

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Zazz Energy

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt