Nyhet

Zuckerberg

Zuckerberg ser 1 miljard människor använda metaverse i nära framtid

Metaverse kommer att bli en massiv ekonomi med över en miljard människor som spenderar i den. Det uppgav Meta Platforms vd Mark Zuckerberg till CNBC.

Zuckerbergs prognos avser användningen av metaverse genom egna verksamheten under andra halvan av innevarande årtionde.

“Vi hoppas att kunna nå ut till en miljard människor i metaverse som handlar för hundratals dollar, där var och en köper digitala varor, digitalt innehåll och olika saker för att uttrycka sig”, sade Zuckerberg.

Att Zuckerberg hyser stora förhoppningar kring metaverse framgår också av att han bytt namn på sitt bolag från Facebook till Meta Platforms. Bolagets första intåg i den virtuella världen skedde 2014 när man betalade 2 miljarder dollar för headset-tillverkaren Oculus. Detta har ännu inte visat sig bli en fullträff även om Zuckerberg påpekade att senaste modellen Quest 2 sålt starkt.

“Quest 2 har varit en succé. Jag har varit glad med hur det utvecklats, det har överträffat mina förväntningar”, sade Zuckerberg.

I intervjun uppgav Zuckerberg också att bolaget hyser de resurser som krävs för att kunna bedriva långsiktig forskning inom området.

https://www.cnbc.com/2022/06/22/mark-zuckerberg-envisions-1-billion-people-in-the-metaverse.html

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Meta Platforms

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Meta Platforms

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt