Beijer Ref förvärvar Young Supply i Nordamerika med stark position inom kommersiell kyla
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Pressmeddelande

Beijer Ref förvärvar Young Supply i Nordamerika med stark position inom kommersiell kyla

Beijer Ref har tecknat avtal om att förvärva Young Supply, en nordamerikansk distributör inom kommersiell kyla samt HVAC med huvudkontor i Detroit, Michigan. Bolaget servar installatörer i mellanvästra USA, inklusive Michigan och Ohio – territorier som gränsar till Beijer Refs nuvarande innehav i USA. Young Supply har en årlig omsättning på cirka 1,4 miljarder kronor med 18 filialer.

Young Supply är ett familjeägt bolag som grundades 1935. Med över 85 års erfarenhet tillhandahåller Young Supply ett erfaret och professionellt team som är dedikerade till att erbjuda lösningar inom kommersiell kyla och HVAC, inom framför allt eftermarknaden för såväl bostäder som kommersiella projekt. Bolaget har stark koppling till Beijer Refs nyckelleverantörer i USA-regionen.

Young Supply kommer fortsätta att bedriva sin verksamhet under befintligt varumärke, både inom distribution och marknadsföring. Den nuvarande ledningen kommer att återinvestera i Beijer Refs amerikanska plattform och fortsätta att driva verksamheten. Förvärvet förväntas ha en mindre positiv inverkan på koncernens resultat. Young Supply sysselsätter cirka 200 personer.

Christopher Norbye, CEO Beijer Ref, kommenterar:

“Vi är glada att välkomna Young Supply till Beijer Ref-koncernen. Bolaget erbjuder en omfattande expertis och kunskap inom framför allt kommersiell kyla, som kommer att vara ett viktigt komplement till Beijer Refs befintliga plattform i USA. Med vår samlade branschkännedom öppnas det upp nya möjligheter att skapa betydelsefulla synergier som stödjer verksamhetens långsiktiga mål. Förvärvet ligger i linje med vår övergripande förvärvsstrategi och vi ser fram emot att fortsätta driva tillväxt samt utveckla bolaget tillsammans med de befintliga ägarna.”

Malmö, 22 april 2024
Beijer Ref AB (publ)

För mer information, vänligen kontakta:
Joel Davidsson
CFO
Telefon +46 40-35 89 00
E.post [email protected]

Niklas Willstrand
Director of Global Communications
Telefon +46 40-35 89 00
E.post [email protected]

BEIJER REF AB är en teknikorienterad handelsgrupp som genom mervärdesprodukter erbjuder sina kunder konkurrenskraftiga lösningar inom kylning och klimatkontroll. Beijer Ref är en av de största kylgrossister i världen och finns representerade i 45 länder i Europa, Nordamerika, Afrika och Asien och Oceanien. Hemsida: www.beijerref.com

Bifogade filer

Pressmeddelande - Beijer Ref förvärvar Young Supply i Nordamerika med stark position inom kommersiell kylahttps://mb.cision.com/Main/1860/3964701/2746551.pdf

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Beijer Ref

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Om aktien Beijer Ref

Senaste nytt