Bioextrax ingår term sheet med amerikansk start-up avseende produktion av PHA
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Pressmeddelande

Bioextrax ingår term sheet med amerikansk start-up avseende produktion av PHA

Bioextrax AB (publ.) ingår ett term sheet med en amerikansk start-up avseende licensiering av Bioextrax teknologier för produktion av PHA. Detta term sheet är i sig bindande, men ska senare ersättas av ett licensavtal. Genom detta term sheet får det amerikanska företaget en option på en exklusiv licens för produktion av vissa typer av PHA för styva förpackningar i USA, Brasilien och Mexiko. Denna option gäller initialt ca 6-8 månader och syftet är att det amerikanska företaget under denna period ska säkra finansiering. För denna initiala tidsbegränsade option betalar företaget 50 000 USD till Bioextrax.

Det amerikanska start-up företaget utvecklar teknologier för tillverkning av styva förpackningar baserat på PHA. Genom detta term sheet får företaget en option på en exklusiv licens för att med Bioextrax teknologier producera vissa typer av PHA för styva förpackningar i USA, Mexiko och Brasilien. Den initiala optionsperioden är 6-8 månader. Bioextrax redan pågående projekt med andra potentiella producenter i nämnda länder är undantagna exklusiviteten. Efter den initiala optionsperiodens utgång kan det amerikanska företaget välja att förlänga optionen med max 10 månader mot en kostnad av 25 000 USD/månad. I det fall det amerikanska företaget väljer att inte förlänga optionen förfaller exklusiviteten omedelbart.

”Det är glädjande att detta amerikanska företag baserar sina planer för framtida produktion av PHA på Bioextrax teknologier. Det kan ses som ännu ett kvitto på attraktiviteten hos våra teknologier. Samtidigt som vi ser en god potential i projektet måste vi dock komma ihåg att det finns en risk att vår partner inte lyckas säkra tillräcklig finansiering för att driva projektet vidare.” säger Edvard Hall, CEO, Bioextrax.

Bifogade filer

💡 Tips från oss på Börskollen

Aktieapp – Högsta betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och över 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Bioextrax

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Bioextrax

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.