Pressmeddelande

{newsItem.title}

Claudia Lindström utsedd till vd för Aprendere Skolor AB

Styrelsen för Aprendere har idag utsett Claudia Lindström till ny vd för Aprendere Skolor AB. Claudia Lindström har under de senaste två åren arbetat som affärsutvecklingsdirektör i Atvexa. Hon tillträder den 8 augusti.

Claudia Lindström har arbetat som affärsutvecklingsdirektör i utbildningsföretaget Atvexa sedan augusti 2020 samt varit styrelseordförande i flera av Atvexas dotterbolag. Mellan 2018 och 2020 var hon affärschef på Skola24 och innan dess vd under 16 år på managementkonsultföretaget Humagic Group AB som hon var med och grundade 2001.

Claudia Lindström har en civilekonomexamen från Stockholms universitet och är även diplomerad personalvetare vid Företagsekonomiska Institutet. Hon är 56 år, gift och bor i Strängnäs.

- Det är med stor glädje jag idag kan presentera Claudia Lindström som ny vd. I Claudia får Aprendere en driven ledare med erfarenheter som entreprenör, vd, affärsutvecklare, ekonomichef och senior managementkonsult. Med sin förmåga att snabbt sätta sig in i och förstå verksamheters förutsättningar och behov av fokus och utveckling kommer Claudia att kunna ta Aprendere till nästa nivå och fortsätta vår framgångsrika tillväxtresa, säger Paul Lindquist, styrelseordförande i Aprendere.

- Jag ser fram emot att ta över stafettpinnen och fortsätta utveckla verksamheten utifrån Aprenderes kärnvärden mångfald, potential, flexibilitet och gemenskap och att tillsammans med mina blivande kollegor arbeta för att göra skillnad och bidra till våra elevers möjligheter och förutsättningar till utveckling och lärande, säger Claudia Lindström, tillträdande vd.

Avgående vd, Lars Tunberg, som tidigare meddelat styrelsen att han avser att gå i pension, avslutar sin anställning den sista augusti och kommer fram till dess bistå bolagets nya vd med transitionen. Som en av huvudägarna fortsätter Lars som styrelseledamot i Aprendere.

- Jag vill samtidigt passa på att å styrelsens vägnar tacka Lars Tunberg som tillsammans med sin bror Carl har byggt Aprendere från grunden och skapat det bolag vi ser i dag med stora möjligheter till fortsatt utveckling, säger Paul Lindquist

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Bifogade filer

Nyheter om Aprendere Skolor

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Aprendere Skolor

Senaste nytt